A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПРАЦЯ, ЩО ОЦІНЕНА НА НАЙВИЩОМУ РІВНІ

Дата: 12.02.2021 13:48
Кількість переглядів: 1203

Вже 12 років поспіль за спільної ініціативи державних та громадських організацій проводиться Міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра». Цей захід об’єднує всіх, хто вболіває за подальший екологічний стан річки Дністер. Щороку в конкурсі беруть участь талановиті учні Затишанського НВК під керівництвом мудрої, активної та ініціативної вчительки Олени Василівни Григоренко.

За підсумками конкурсу учениці опорного закладу Анастасія Маняк та Яна Стратан посіли друге і третє місця відповідно. Анастасія представила фотороботу, а Яна обрала номінацію «Малюнок». Нагородження переможниць відбудеться у березні. А нещодавно, 9 лютого, Олена Василівна Григоренко побувала в Києві, де стала учасницею зустрічі найкращих керівників конкурсантів із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайлом Хорєвим.

Під час засідання запрошені представники з Одещини, Вінниччини, Львівщини, Івано-Франківщини та Буковини висловили свої думки щодо актуальності конкурсу та його результатів, поділилися свої досвідом роботи та творчими надбаннями.

А далі відбулося урочисте нагородження – вручення Подяк, засвідчених підписом Міністра Міндовкілля України Романа Абрамовського «За активну участь у Міжнародному басейновому конкурсі «Барви Дністра» та вагомий внесок у формування екологічного світогляду молоді».

«Разом з учнями ми беремо участь у конкурсі з 2009 року і дуже приємно, що кожного року в нашій школі є діти, працю яких відзначає комісія, – розповіла О.В.Григоренко. –  Повірте, це нелегко, бо щоразу це не просто тема, а концепція! Тематика постійно змінюється і учневі треба докласти чимало зусиль, аби передати красу водойми, довести важливість водних ресурсів, порушити екологічну проблему тощо. Це дуже об’ємна і кропітка робота».

Олена Василівна додала, що цього разу юні учасниці конкурсу звернули увагу на стан водойми у селищі Затишшя, адже вона поступово висихає, проте ще може жити і в неї є надія на майбутнє.

«Коли ми готувалися до конкурсу, то дізналися, що керівництво Затишанської громади планує врятувати ставок, – зауважила О.В.Григоренко. – Вже навіть розроблено проект щодо відновлення гідрологічного режиму водойми та капітального ремонту дамби. Ми дуже цьому раді! Бо якщо буде в нормі довкілля, то й здоровя людей покращиться».

Слід зауважити, що Олена Василівна Григоренко – єдина представниця районів Одеської області, яка, завдяки плідній взаємодії з учнями, змогла досягти таких високих результатів та представляти доробки з глибинки у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. Творчі школярі  надихають вчительку на нові звершення. Тож можна впевнено сказати, що ця перемога не остання.

Вітаємо Олену Василівну із заслуженою нагородою! Бажаємо творчої наснаги та подальших успіхів! Ми пишаємось Вами!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь