Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ФАХІВЕЦЬ, ЯКИЙ ПОТРІБЕН ВСІМ

Дата: 11.09.2020 12:09
Кількість переглядів: 1510

Сучасне життя важко уявити без допомоги фахівців-юристів. Не дарма послуги правознавців мають великий попит серед жителів усіх великих та малих населених пунктів, а питання правових взаємин завжди виходить на перший план. Адже, якщо ти не маєш відповідних документів на нерухомість чи земельну ділянку, то й довести право володіння майном буде проблематично.

Узаконити ці та багато інших питань покликані державні реєстратори, які є уповноваженими особами і за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав формують та реєструють відповідну інформацію в Реєстрі.

У Затишанській об’єднаній територіальній громаді ці обов’язки виконує державний реєстратор Юлія Сергіївна Роздобудько. До речі, це єдиний фахівець у Захарівському районі, який має доступ до баз даних для оформлення документів, що підтверджують право володіння та оренди земельних ділянок, власність житлових будинків та квартир, реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Це звучить просто, але насправді робота державного реєстратора не з легких. Адже потрібно добре орієнтуватися в законодавстві, яке постійно змінюється, слідкувати за строками розгляду документів, та й взагалі – бути уважним і скрупульозним у професійних діях. Бо за порушення законодавства у сфері державної реєстрації можна наразитися не лише на дисциплінарну, цивільно-правову, а й на адміністративну та кримінальну відповідальність.

Щодня на прийомі в Юлії Сергіївни чимало людей. Благо, що існують мобільні телефони, тож державний реєстратор старається спланувати свій робочий день так, щоб не було черг відвідувачів. Кожен приходить у призначений час і вирішує всі питання.    

«Зазвичай спочатку люди приходять на консультацію, – зауважила Ю.Роздобудько. – Я розповідаю, які документи потрібні для вчинення тієї чи іншої реєстраційної дії. Потім видаю реквізити для оплати адміністративного збору за державну реєстрацію, формую заяву і через 5 робочих днів видаю витяг про реєстрацію права власності. Так зручно мені і громадянам не доводиться чекати під кабінетом».

Юлія Сергіївна додала, що найчастіше до неї звертаються з питань реєстрації права власності житлових будинків та присадибних ділянок. Що стосується юридичних осіб, то пріоритетним є питання реєстрації оренди земельних ділянок.

Зауважимо, що державний реєстратор Затишанської селищної ради працює щодня з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Обідня перерва з 12.00 до 13.00. Робочий кабінет Юлії Сергіївни – на другому поверсі приміщення Затишанської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь