A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

Дата: 21.08.2020 10:42
Кількість переглядів: 1108

Завершено капітальний ремонт ресурсної кімнати, облаштованої для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційних педагогів. Це приміщення знаходиться в будівлі колишньої лікарняної амбулаторії і будівельникам довелося докласти чимало зусиль та часу, щоб привести його до належного стану та вигляду.

Наразі інклюзивного навчання потребують 20 дітей шкільного віку. Причому це не лише юні жителі Затишанської ОТГ, а й маленькі мешканці Захарівки та Ширяївського району. Їх батьки дізналися про рівень інклюзивного навчання в опорному закладі смт. Затишшя і виявили бажання, щоб діти здобувати освіту саме тут.  

Поки тривав ремонт, начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради Олена Мирзакірова, відповідно до Типового переліку спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, замовила все необхідне обладнання, дидактичний матеріал та меблі. Тож зараз працівники школи складають всі деталі інтер’єру і розкладають їх по своїх місцях.

«В інклюзивній кімнаті передбачено все для різностороннього розвитку та реабілітації дітей, – розповіла О.Мирзакірова. – Для цього ми придбали якісні парти-трансформери зі стільцями, бізідім, бізіборди, сухий басейн з кульками, світлову колону, світловий дощ, світлову пісочницю, шведську стінку, масажні м’ячі різного розміру та ін. Тут також буде душова кабіна та внутрішній туалет, а ще – кімната соціально-побутового орієнтування з маленькою кухонною стінкою, мийкою, холодильником, мікрохвильовою піччю та чайником, щоб діти мали можливість навчитися поводженню з різними предметами в побуті».

Щодня зі школярами, які мають особливі освітні потреби, займатимуться корекційні педагоги – логопед, психолог, реабілітолог, асистенти вчителів. Графік занять розроблятиметься індивідуально для кожної дитини, відповідно до висновків інклюзивно-ресурсного центру.

Слід зазначити, що у цьому ж приміщенні будуть три класи початкової школи та кабінет заступника директора з початкової освіти. Тут також зроблено якісний ремонт, замовлено сучасні меблі, облаштовано окремі внутрішні туалети, тож для найменших затишанських школярів організований чудовий простір для розвитку та гармонізації їх емоційного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь