A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«НОВА РЕАЛЬНІСТЬ» ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ В ОТГ

Дата: 19.08.2020 14:28
Кількість переглядів: 934

Начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради Олена Мирзакірова провела нараду з керівниками закладів освіти громади щодо організації роботи шкіл та дитсадків у 2020-2021 навчальному році в умовах карантину і запровадження посилень протиепідемічних заходів. Адже цей рік – особливий для педагогів і впоратися з усіма завданнями буде нелегко. Лише чітке планування, ретельна підготовка до роботи в нових умовах і велике бажання працювати допоможуть подолати всі виклики сучасності.

Під час наради Олена Камалівна ознайомила керівників освітніх закладів ОТГ із рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо організації роботи закладів середньої загальної освіти з 1 вересня 2020 року, довела до відома педагогів протоколи діяльності шкіл та дитсадків на період обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією COVID-19. Зокрема йшлося про неухильне виконання всіх протиепідемічних заходів: створення умов для мінімізації ризику інфікування, забезпечення наявності засобів дезінфекції та індивідуального захисту, організація питного режиму учасників освітнього процесу, надання роз’яснень батькам або іншим представникам дитини стосовно відвідувань закладу освіти сторонніми особами.

«Зараз ми активно займаємося створенням на територіях шкіл та дитсадків так званих «зелених зон», де діти могли б засвоювати знання на свіжому повітрі і уникати скупчень школярів у класах, – зауважила О.Мирзакірова. – Тому важливо визначитися, де розмістити ці «зелені зони», якими вони мають бути тощо. За кошти Затишанської громади плануємо закупити альтанку на 20-25 місць і встановити її на території опорної школи. Також альтанки будуть облаштовані і при Торосівському НВК.

Крім обговорення протиепідемічних питань, на нараді також аналізувався стан підготовки освітніх закладів до нового навчального року, вивчалися потреби шкіл та дитсадків у наочності та інших робочих матеріалах, розглядалися варіанти безпечного святкування 1 вересня, проведення занять з використанням методики формальної освіти – змішаного навчання; діяльність методичних об’єднань, планувалося проведення тижня дошкільної освіти, який триватиме з 21 по 25 вересня.

На нараду практично у повному складі приїхали працівники Торосівського дошкільного підрозділу «Барвінок». Адже зовсім скоро після капітального ремонту відкриється ще одна група дитсадка, а значить – розширюватиметься штат і треба донести до нових вихователів та їх помічників посадові обов’язки, окреслити тривалість робочого часу, узгодити списки дітей в новій групі і т.д.

Загалом, нарада пройшла злагоджено і конструктивно. Відчувалося, що керівний склад навчально-виховних комплексів з відповідальністю поставився до всіх рекомендацій та настанов, тому будемо сподіватися, що новий навчальний рік розпочнеться та мине спокійно і за планом, який намічений керівництвом громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь