A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СТВОРИТИ ВСІ УМОВИ ДЛЯ ЗАНЯТЬ СПОРТОМ

Дата: 13.08.2020 12:17
Кількість переглядів: 602

В умовах адаптивного карантину тривають заняття в секціях Затишанської дитячо-юнацької спортивної школи. Для жителів громади різного віку організовані тренування з футболу, легкої атлетики, вільної боротьби, настільного тенісу, шахів та шашок. Щодня за графіком і з дотриманням всіх вимог карантину, затишани зустрічаються на двох стадіонах, аби зайнятися спортом та отримати заряд позитивної енергії.

Тренер ДЮСШ Олег Анатолійович Демчук проводить заняття з настільного тенісу, шашок та шахів у приміщенні Будинку культури. Тренування проходять щодня, крім неділі. Їх відвідують понад 20 дітей шкільного віку. Гра в теніс захоплює підлітків більше, а от у шахи та шашки грають одиниці – всього 5 чоловік.

Ми зустрілися з Олегом Демчуком під час тренувань наймолодшої групи. Шестеро вихованців грали за трьома столами, дослухаючись до порад і підказок свого тренера. Кожна дитина намагалася проявити свої найкращі здібності, звертаючи до себе увагу керівника занять та суперників по столу.

«Наразі тренування з тенісу відвідують 18 дітей, – розповів О.Демчук. – Вони розділені на три групи за віком. З 16-ої години починають займатися наймолодші вихованці, потім приходить середня група, і до 20.30 грають старші діти. Наймолодшій учасниці тренувань всього 9 років. Декілька разів батьки приводили і менших діточок, але їм важко дотягуватися до столу, тож продуктивної гри не виходить».

Поки що тенісисти займаються у пристосованому приміщенні – у фойє Затишанського Будинку культури. Але всі розуміють, що це не спортзал, тут складно проводити повноцінні заняття. Тренеру доводиться постійно пильнувати за тим, щоб діти у процесі гри не пошкодили оздоблення фойє, щоб не заважали працівникам культури. Юні спортсмени та їх тренер сподіваються, що це тимчасові незручності і скоро вони матимуть власне просторе приміщення.

«Дійсно, у найближчих планах керівництва громади – створити всі умови для занять спортом наших юних жителів, – зауважила начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради Олена Мирзакірова. – Поряд з новим спортивним комплексом, що збудований біля опорної школи, стоїть занедбане приміщення колишньої котельні. Ми плануємо капітально відремонтувати його та передати Затишанській дитячо-юнацькій спортивній школі. Тут буде кабінет директора, зала для занять з вільної боротьби, де розстелиться борцівський килим, приміщення для тренувань з настільного тенісу, шашок та шахів, сучасні роздягальні, душові та всі інші побутові зручності. В громаді дуже багато дітей та людей старшого віку, які хочуть займатися спортом, і ми всіляко будемо підтримувати їх та поступово створювати для них всі умови».      

Зараз юнаки-тенісисти старшої групи готуються до поїздки у Захарівку, де плануються змагання з нагоди Дня фізкультури і спорту, що відзначається у вересні. Затишани сподіваються продемонструвати гідний результат, лише б на заваді не стали карантинні обмеження.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь