A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

БОРОТЬБА З АМБРОЗІЄЮ – СПРАВА КОЖНОЇ ЛЮДИНИ

Дата: 16.07.2020 11:43
Кількість переглядів: 511

Рясні дощі та теплі й сонячні дні посприяли активному росту такого небезпечного для здоровя буряну, як амброзія полинолиста. Вона заполонила поля, присадибні ділянки, узбіччя доріг і все навкруги, де не торкається людська рука. Одна рослина здатна утворювати до 100 тисяч насінин та зберігати схожість від 5 до 40 років.

Для багатьох людей амброзія – це справжній зелений агресор, який впливає на стан здоров’я та якість життя. У період цвітіння цього бур’яну  від нього страждають і дорослі і малі. Люди втрачають працездатність, у них набрякають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів і очей, з’являються нежить та сльозотеча.

У деяких особливо сприйнятливих людей амброзія може стати причиною виникнення бронхіальної астми, надто небезпечна вона для маленьких дітей. У надчутливих людей (алергиків) пилок та інші частини цієї рослини можуть викликати дерматит.

Тому, шановні жителі громади, звертаємося до всіх з проханням знищувати амброзію і не допускати її масового розмноження. Вийдіть на свої присадибні ділянки, зверніть увагу на прилеглу до будинку територію, підіть на кладовища і вирвіть бурян з коренем ще до початку цвітіння.

Давайте разом подбаємо про своє зродовя, про здоров’я дітей, онуків, рідних та близьких людей. Адже боротьба з амброзією – справа кожної свідомої людини, яка хоче жити у чистому населеному пункті та дихати безпечним повітрям.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь