Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СТАВОК СТАНЕ ПЕРЛИНОЮ ЗАТИШШЯ

Дата: 13.07.2020 16:53
Кількість переглядів: 2232

Вже декілька років поспіль голова Затишанської громади Геннадій Топольницький виношує план реконструкції та осучаснення ставка, що знаходиться у центрі селища Затишшя. Мріє перетворити це гарне місце у візитівку краю, де із задоволенням відпочиватимуть як місцеві жителі, так і гості громади.

Наразі вже виготовлено два проекти для докорінних перетворень на ставку. Один стосується самої водойми: відновлення гідрологічного стану, поглиблення, чистка джерел, укріплення дамби тощо. Другий передбачає проведення робіт на набережній: будівництво тротуарів та огорожі, встановлення зручних лавок та облаштування сучасних ліхтарів нічного освітлення, озеленення території різними деревами, кущами та квітами.

Крім цього, там, де зараз пролягає асфальтована пішохідна доріжка, проектом передбачено міст – шириною понад два метри і довжиною майже 30 метрів, з висоти якого буде добре видно весь ставок та набережну.

– Звичайно, це дуже масштабний проект, на реалізацію якого треба декілька років і чималенькі кошти, розповів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький. – Всі роботи з реконструкції ставка та облаштування набережної спеціалісти оцінили у 15,8 мільйонів гривень. З бюджету громади ці проекти не фінансуватимуться, адже в наших великих та малих селах є ще безліч проблем, які треба вирішувати і на які також треба значні ресурси. Тому ми сподіваємося на залучення грантів, спонсорських коштів чи інших фінансових вливань. Спеціалісти Затишанської селищної ради зараз активно працюють для пошуку інвесторів, тож я дуже сподіваюся, що нам вдасться реалізувати задумане і ставок у Затишші стане перлиною нашого славного селища.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь