Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Є ПЕРШІ ПРЕТЕНДЕНТИ НА ПРИДБАННЯ ІНВАЛІДНИХ ВІЗКІВ

Дата: 13.07.2020 09:49
Кількість переглядів: 715

Минулої п’ятниці голова Затишанської громади Геннадій Миколайович Топольницький зустрівся з першими претендентами на матеріальну допомогу для придбання інвалідних візків. Поки що таких кандидатів двоє.

У зустрічі також взяли участь заступник голови ОТГ Валентина Григорівна Клапатюк і начальник відділу з питань охорони здоров’я та соціальної політики Ольга Павлівна Пустомельник.

Під час спілкування обговорювалися потреби людей з інвалідністю, адже кожен має індивідуальні вимоги до технічних засобів пересування. При цьому претенденти на матеріальну допомогу прийшли на зустріч з готовими пропозиціями – вони показали голові ОТГ які саме візки їм треба, щоб одразу визначитися з сумою матеріальної допомоги.

Спілкування вийшло доволі детальним та продуктивним. Голова Затишанської громади зателефонував продавцям візків і уточнив усі деталі покупки. Адже селищна рада не купуватиме візки самостійно, а виділить матеріальну допомогу на їх придбання з подальшим звітуванням та наданням відповідних документів від отримувачів.

– Процес придбання інвалідних візків треба завершити якомога оперативніше, щоб люди могли вести більш активне життя, – сказав під час зустрічі Г.Топольницький. – Для цього кандидати мають надати перелік документів, що підтверджують їх статус та потребу в засобах пересування. Для нас важливо, аби люди з інвалідністю самостійно обрали собі візки. Адже саме їм ними користуватися і ці механізми мають бути зручними та функціональними.

Нагадаємо, що під час сесії Затишанської селищної ради, яка відбулася 2 липня, депутати підтримали пропозицію голови громади Геннадія Топольницького  про внесення змін до Програми соціального захисту населення. Йшлося про те, аби в місцевому бюджеті передбачити кошти на придбання інвалідних візків для жителів громади, які мають обмежені фізичні можливості.

На цей рік передбачено 100 тисяч гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь