A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДОПОМОГА НА ПРИДБАННЯ ІНВАЛІДНИХ ВІЗКІВ

Дата: 08.07.2020 09:49
Кількість переглядів: 736

У Затишанській селищній раді розроблена і діє Програма соціального захисту населення. Завдяки цьому жителі громади можуть звернутися за матеріальною допомогою на лікування, для вирішення складних життєвих проблем, поховання одиноких і непрацездатних людей та в інших випадках.

На сесії селищної ради, що відбулася 2 липня, голова громади Геннадій Топольницький запропонував депутатам підтримати внесення змін до Програми соціального захисту населення. Йдеться про те, аби в місцевому бюджеті передбачити кошти ще й на придбання інвалідних візків для жителів громади з обмеженими фізичними можливостями.

- Таких людей в нас небагато, але це справжні герої, які знаходять в собі сили жити далі, а іноді – й бути корисними громаді, – звернувся до депутатів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький. – Наразі для людей з інвалідністю немає державної підтримки щодо придбання технічних засобів реабілітації. В мене є інформація, що деякі жителі нашої громади користуються орендованим інвалідним візком, у когось візок постійно ламається, для когось він вже замалий. При цьому практично ніхто не може дозволити собі таку розкіш як новий візок, бо він коштує чималих грошей. Тому нам треба фінансово допомогти нашим людям у придбанні нових візків, щоб вони могли вести більш активне життя.

Голова громади запропонував депутатам виділити на цей рік 100 тисяч гривень і вони підтримали такі добрі зміни до Програми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь