Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЗА СТАНДАРТАМИ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

Дата: 25.06.2020 13:47
Кількість переглядів: 720

Карантин – карантином, а Затишанська громада продовжує активну підготовку до нового навчального року. Адже на сьогоднішній день немає офіційного повідомлення Міністерства освіти та науки про дистанційне навчання з 1 вересня чи якісь інші обмеження освітнього процесу.

Т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій 23 червня повідомила, що прийдешній навчальний рік розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме виключно від епідеміологічної ситуації. Міністерство освіти та науки не переводить школи на обов’язкову дистанційну форму навчання. Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатися за парти 1 вересня, прийматимуть відповідні комісії на основі епідеміологічної ситуації й не раніше серпня, ближче до старту навчального року.

Тому, в Затишанській ОТГ не гають часу, а використовують всі можливості для того, щоб діти вчилися в гідних умовах.

Так, окрім проведення ремонтів у школах (цей процес практично фінішував), велика увага приділяється обладнанню класів для першачків за стандартами Нової української школи.

- За кошти громади ми вже закупили принтери, ноутбуки, інтерактивні дошки, проектори, частину парт, стільців та дидактичного матеріалу, – розповіла начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської ОТГ Альона Мирзакірова. – Зараз також працюємо над освоєнням коштів державного бюджету, виділених на потреби Нової української школи – укладаються угоди на закупівлю меблів, комп’ютерів і більш розширеного переліку дидактичного матеріалу.

В новому навчальному році до першого класу в Затишанській громаді підуть близько 60 учнів. На сьогодні заяви на прийом дітей вже подали 48 батьків у Затишші та 11 – у Торосовому.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь