A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ТРУДЯТЬСЯ ДЛЯ КОМФОРТУ ЛЮДЕЙ

Дата: 24.06.2020 13:48
Кількість переглядів: 879

 

Вже три роки у Затишанській громаді працює комунальне підприємство «Господар». У його компетенції – вивезення сміття, забезпечення безперебійного водопостачання, боротьба з бур’янами та інші клопоти з благоустрою населених пунктів.

З квітня 2018 року підприємство очолює Денис Олександрович Кожухар. Поряд з вирішенням інших нагальних проблем, він взявся за виготовлення баків для сміття.

– Ми порахували, що купувати готові ємності дорожче, тож на підприємстві їх зробили власноруч, – зауважив голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький. – Тридцять баків уже виконують свої функції – вони розставлені у найбільш людних місцях громади. Ще 30 сміттєзбірників працівники комунального підприємства виготовлять найближчим часом.

– Люди дуже активно наповнюють баки різними побутовими відходами, проте платити за цю послугу не поспішають, – розповів Денис Кожухар. – Увесь цей час вивезення сміття фінансує Затишанська громада. Але так не повинно бути, жителі також мають платити за такі зручності.

Що стосується водозабезпечення мешканців громади, то на сьогодні всі башти Рожновського переведені на роботу в автоматичному режимі, за винятком однієї у селі Торосове. Станції управління дозволяють подавати воду 24 години на добу, виключаючи людський фактор, коли хтось повинен був накачувати воду в башту і постійно контролювати цей процес.

Працівники комунального підприємства також займаються ремонтом водомереж та прокладанням нових ліній. Лише торік з’явилося майже два кілометри оновлених водогонів – 1,110 км у селі Торосове по вулицях Ювілейній та Центральній, решта – у Затишші по провулку Чкалова та вулиці Вишневій.

Цього року заплановано прокладання нового водогону по вулицях Михайлівській, Механізаторів та Новій у селищі Затишшя.

Завдяки інфраструктурній субвенції та коштам місцевого бюджету вдалося поповнити машинно-тракторний парк «Господаря» новою технікою. Так, зараз у працівників є сучасний сміттєвоз, екскаватор-навантажувач, асенізаційний автомобіль, самоскид та автогідропідіймач. Також є тракторна косарка і декілька тримерів для боротьби з бур’янами.

Нині у комунальному підприємстві трудиться 14 працівників і кожен робить свій внесок у покращення благоустрою населених пунктів та комфорту жителів громади.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь