A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Для роботи медиків і зручності пацієнтів

Дата: 03.06.2020 15:47
Кількість переглядів: 1367

У Затишанському центрі первинної медико-санітарної допомоги завжди людно: лікарі приймають пацієнтів у своїх кабінетах, хтось чекає черги в коридорі, хтось отримує лікування у денному стаціонарі… Лікарняний заклад поступово відновлює роботу у звичайному режимі.

Влада об’єднаної територіальної громади створила всі умови для медиків та пацієнтів – світлі приміщення, нові меблі й комп’ютерна техніка, та найголовніше – придбала сучасне обладнання, що дозволяє оперативно дослідити стан пацієнта і призначити відповідне лікування чи скерувати до вузьких спеціалістів.

Починаючи з кінця минулого року, за кошти Затишанської ОТГ було закуплено аналізатор сечі, електрокардіограф (нині є два таких апарати), пульсоксиметри, безконтактні термометри, глюкометри, бактерицидні опромінювачі, стерилізатори, електронні дитячі ваги та інше.

Нещодавно громада придбала сучасний аналізатор крові, що здатен досліджувати венозні та капілярні зразки. Днями інженери з Києва встановлять обладнання і жителі ОТГ зможуть отримувати ще й цю послугу.

Нині в Затишші ведуть прийом три лікаря: завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини – сімейний лікар Надія Миколаївна Каланча, педіатр Сергій Юрійович Дудник та сімейний лікар Володимир Петрович Возіян.

Поряд з лікарями трудяться три медичні сестри: Валентина Пилипівна Южбабенко, Світлана Федорівна Кучеренко та Зоряна Василівна Пірог. Всі  медичні фахівці амбулаторії мають вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю та великий досвід роботи.

За встановленим графіком, з 8 години ранку до 20.00 щоденно в амбулаторії приймають пацієнтів досвідчені стоматологи Іван Васильович Колєснік та Віктор Михайлович Григоренко, які мають ліцензію Міністерства охорони здоров’я України на стоматологічну практику.

- Щодня наш невеликий колектив працює для людей, щоб жителі громади могли на місці отримати максимум медичних послуг, – розповіла головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради» Тетяна Володимирівна Лисакова. – Із січня нинішнього року з Національною службою здоров’я України укладено договір про медичне обслуговування населення, що дає нам можливість надавати пацієнтам гарантований державою безоплатний пакет медичних послуг. Для цього людям слід укласти декларацію з сімейним лікарем і понад 1700 мешканців Затишанської громади та Захарівського району вже зробили свій вибір лікаря.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь