A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Створюються умови для дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 01.06.2020 16:03
Кількість переглядів: 1194

В приміщенні колишньої лікарняної амбулаторії тривають роботи з облаштування ресурсної кімнати. Це простір для учнів з особливими освітніми потребами, які матимуть можливість розвиватися під професійним наглядом психолога, логопеда та інших корекційних педагогів.

Нині бригада будівельників завершує внутрішній ремонт – вирівнюються стіни, монтується сучасне освітлення, встановлюється плитка в санвузлах тощо. Всі роботи виконуються за кошти Затишанської громади.

- Для облаштування ресурсної кімнати ми вже закупили сучасні парти-трансформери, вчительські столи, шафи, сухі басейни, світлову колону та необхідний дидактичний матеріал, – розповіла начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської громади Олена Мирзакірова. – Також плануємо замовити сенсорний столик та меблі для кімнати соціально-побутового орієнтування: маленький холодильник та міні-кухню, де діти вчитимуться правильному поводженню з чайником, мікрохвильовою піччю, столовими приладами тощо. Такі вимоги до облаштування ресурсних кімнат і ми маємо їх виконувати. Всі роботи з облаштування ресурсної кімнати планується завершити до кінця червня.

Якщо у вашій родині виховується дитина з особливими освітніми потребами, то необхідно звернутися до директора школи із заявою про потребу в інклюзивному навчанні. Далі управління з питань освіти, культури та молодіжної політики планує для такого учня створення всіх умов. Батьки разом із дитиною та соціальним педагогом повинні поїхати до інклюзивного центру, що знаходиться у Великій Михайлівці, та пройти відповідне обстеження і отримати план навантаження на школяра.

Цього року в Затишанській опорній школі здобували освіту 17 учнів з особливими освітніми потребами. В основному це жителі громади і одна дитина із Захарівки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь