A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Жити в світі, де є ВІЛ

Дата: 06.12.2017 14:34
Кількість переглядів: 949

Чергування по школі 8-Б клас закінчив 1 грудня, в день, коли вся світова спільнота відзначає Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими. Цього дня у Затишанському НВК проведено просвітницький тренінг «СНІД: час бити тривогу», мета якого - підвести підлітків до розуміння того, що ВІЛ-інфекція, СНІД – це поведінкові ускладнення, запобігти яким можна через формування власних навичок відповідальної поведінки.
Тренер (класний керівник Григоренко Олена Василівна) під час розмови звернула увагу учнів на те, що найдорожче в людини – це життя, а головне в житті – здоров’я. А відтак, існує проста закономірність: піклуючись про своє здоров’я, ми піклуємося про майбутні покоління. 
Є хвороби, які залежать, зокрема від нашої поведінки. Легковажна поведінка (безладні статеві зв’язки, ін’єкційне введення наркотиків та ін.) може призвести до непередбачуваних наслідків. Ми хочемо бути щасливими, здоровими, а тому вже зараз, в підлітковому віці, потрібно виховувати в собі сильну особистість, яка прагне чогось досягти, яка не піддається підступним спокусам. Крім того, вміння вести здоровий спосіб життя – ознака високої культури людини, її освіченості, наполегливості, волі.
Під час виховного заходу староста класу, Наталія Ворова, розповіла про те, як ставитись до ВІЛ-інфікованих дітей. Серед етичних правил спілкування про ВІЛ вона виділила головне – завжди ставитись з повагою до особистого життя хворого чи його родини, адже необхідно пам’ятати, що ця проблема може торкнутись кожного. 
Учасники тренінгу також підготували антиреклами «Зупинемо СНІД, доки він не зупинив нас». Після активного обговорення і захисту рекламних робіт діти залюбки організували виставку своїх робіт, аби всі учні школи мали змогу ознайомитися з ними. 
Висловлюємо подяку старості класу, Наталії Воровій, її заступнику, Дмитру Мельцову, які забезпечили проведення чергування класу на високому рівні.

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь