A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Відбулось позачергове засідання сесії депутаів Затишанської селищної ради

Дата: 14.02.2018 12:14
Кількість переглядів: 484

У зв’язку із підписанням Прем’єр-міністром України В. Гройсманом розпорядження КМУ від 31 січня 2018 року № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» головою селищної ради Г. М. Топольницьким було прийнято рішення про скликання позачергового засідання сесії депутатів селищної ради, яке відбулось 13 лютого 2018 року о 12,00 годин в актовій залі селищної ради.  В роботі сесії взяли участь 19 депутатів із 22. Запрошені заступник голови селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Клапатюк В. Г., начальник районного відділу Держгеокадастру у Захарівському районі М. Ф. Заболотний, керуючий справами виконавчого апарату селищної ради С. А. Петренко, т.в.о. старости сіл М.П. Кущенко, головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин, архітектури та ЖКГ селищної ради Н. А. Галишина та начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики селищної ради Мирзакірова О. К.  До порядку денного внесено 10 питань:

                - Про внесення змін до рішення сесії від 22.01.2017 р. № 238/1-УІІ «Про бюджет Затишанської селищної ради на 2018 рік»;

                - Про внесення змін до рішення сесії від 22.12.2017 р. № 243/1-УІІ «Про передачу субвенції із селищного бюджету Затишанської селищної ради до районного бюджету Захарівського району»;

                - Про затвердження розпоряджень голови селищної ради, прийнятих в міжсесійний період»;

                - Про звільнення директора Затишанського комунального підприємства «Господар»;

                - Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Затишанської селищної ради;

                - Про внесення змін до рішення сесії від 29.12.2016 р. № 9/1-УІІ «Про затвердження Положення про старосту»;

                - Про внесення змін до рішення сесії від 15.09.2017 р. № 178/1-УІІ «Про організацію харчування в загальноосвітніх навчальних закладах Затишанської селищної ради»;

                - Про прийняття майна на баланс управління з питань освіти, культури та молодіжної політики Затишанської селищної ради;

                - Про погодження підготовки та проведення земельних торгів з продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, розташованої на території Затишанської селищної ради Захарівського району Одеської області;

                - Про погодження акту приймання-передачі знаків на зберігання у власність гр. К для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

                Під час розгляду основного питання порядку денного  «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Затишанської селищної ради» депутатів селищної ради поінформовано про те, що уряд прийняв рішення щодо питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Розпорядженням КМУ від 31 січня 2018 року № 60-р доручено Держгеокадастру розпочати з 01 лютого 2018 року передачу усіх земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад, крім тих земельних ділянок, які не можуть бути передані у комунальну власність. Крім того, Держгеокадастру доручено формувати шляхом інвентаризації не сформовані земельні ділянки.  

                До передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність розпорядження землями сільськогосподарського призначення при передачі в користування (виключно шляхом проведення аукціонів) або у власність, буде здійснюватись лише за погодженням з об’єднаними територіальними громадами та після прийняття ними відповідного рішення.

                Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад дасть можливість чітко і прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів в частині плати за землю та стимулюватиме територіальні громади до їх добровільного об’єднання.

                По завершенню розгляду питань порядку денного було обговорено питання щодо вступу до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України», проведення 15 лютого 2018 року загальних зборів громадян Затишанської громади. Крім того, увагу  депутатів селищної ради звернули на необхідності подання е-декларацій.

Робота депутатів в пленарному засіданні сесії селищної ради проходила злагоджено та була продуктивною і конструктивною. Всі питання порядку денного розглянуто протягом години.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь