Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Вирішується питання щодо придбання соціального житла

Дата: 06.12.2017 10:33
Кількість переглядів: 901

Станом на 01 грудня 2017 року на позачерговому квартирному обліку перебуває  25 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, 26 дітей знаходяться під опікою, в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Захарівської райдержадміністрації – 3 дитини  та в інтернатних закладах знаходяться  5 дітей.  

            Враховуючи те, що черга квартирного обліку має тенденцію до збільшення, виконавчий комітет прийняв рішення щодо придбання соціального житла. Рішенням виконавчого комітету від 28.11.2017 року № 104 створено відповідну робочу групу На даний час розглянуто 5 пропозицій щодо придбання такого житла. У зв’язку з тим, що Кабінетом Міністрів України передбачено у 2017 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації, виконавчий комітет об’єднаної територіальної громади прийняв рішення звернутись із клопотанням до відповідної комісії облдержадміністрації щодо виділення коштів у сумі 1 368,0 тис. грн., для придбання соціального житла для  7 дітей, з метою поліпшення їх житлових умов.

            На розгляд Комісії подано документи на 3 житлових будинки та 2 квартири, що пропонуються для придбання соціального житла, з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 887 «Про затвердження Порядку та Умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації», а саме на:

            житловий будинок, розташований за адресою: Одеська обл., Захарівський р-н, смт. Захарівка, вул. Медиків, 2;

             квартиру, що знаходиться в житловому будинку розташованому за адресою: Одеська обл., Захарівський р-н, смт.Затишшя, вул. Привокзальна 1б, кв.1;

            житловий будинок, розташований за адресою: Одеська обл., Захарівський р-н, с. Перехрестове, вул. Жовтнева б/н;

            житловий будинок, розташований за адресою: Одеська обл., Захарівський р-н, смт.Затишшя, вул. Центральна (Леніна), 12.

                 квартиру, що знаходиться в житловому будинку розташованому за адресою: Одеська обл., Захарівський р-н, смт.Захарівка, вул.. 1  Травня, 41, кв.1.

За результатами розгляду пропозицій виконавчого комітету  об’єднаної територіальної громади Комісія прийняла рішення включити всі об’єкти в Перелік об’єктів, фінансування яких  передбачено у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації. Тобто є ймовірність, що до бюджету об’єднаної територіальної громади з державного бюджету додатково надійдуть кошти в сумі 1 368,0 тис. грн. для реалізації поставленої цілі.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь